/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Guvernul a stabilit domeniile de competență ale viceprim-ministrului pentru digitalizare

missing
12 august 2021, ora 16:53

În ședința de joi a Guvernului, au fost stabilite domeniile de competență ale viceprim-ministrului pentru digitalizare. Astfel, potrivit hotărârii de Guvern, viceprim-ministrul pentru digitalizare coordonează următoarele domenii de activitate:
1) inovarea sectorului public;
2) modernizarea serviciilor publice și a proceselor administrative;
3) aplicarea tehnologiei informației și a comunicațiilor în sectorul public;
4) dezvoltarea societății informaționale.

Totodată, reieșind din mandatul și sfera de competență în domeniul digitalizării, viceprim-ministrul pentru digitalizare intervine cu modificări în partea ce ține de coordonarea activității instituțiilor publice din sfera sa de competenţă. În acest sens se propune ca activitatea Instituției publice „Agentia de Guvernare Electronică”, Instituției Publice „Agenția Servicii Publice” și Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” să fie coordonată de către viceprim-ministrul pentru digitalizare.

Proiectul conține prevederi referitoare la necesitatea coordonării de către viceprim-ministrului pentru digitalizare a numirii în funcție și eliberarea din funcţie de către fondator a directorului, precum și a directorului adjunct/directorilor adjuncți ai instituțiilor respective. Totodată, desemnarea și revocarea membrilor consiliilor instituțiilor respective urmează să fie coordonate de către fondator cu viceprim-ministrul pentru digitalizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram