/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Președinta Maia Sandu și premierul țării, Natalia Gavrilița, vor participa săptămâna viitoare la un eveniment dedicat diasporei

missing
11 august 2021, ora 17:43

Președinta țării, Maia Sandu, împreună cu premierul Natalia Gavrilița, dar și alți reprezentanți ai ministerelor, agențiilor și partenerii de dezvoltare, vor participa la evenimentele dedicate Zilelor Diasporei și Congresului Diasporei, ediția 2021. Acestea se vor desfășura în perioada 20-22 august, în format online.

Conducerea de vârf a țării va participa la deschiderea Congresului.

Pentru prima dată din comitetul organizatoric al Congresului și Zilelor Diasporei fac parte și conaționali stabiliți în afara țării.

Temele și subiectele de discuție din cadrul atelierelor de lucru sunt următoarele:

– Platforme și politici destinate diasporei;

– Sesiune de comunicare a Guvernului cu Diaspora;

– Forme de colaborare Diasporă-APC/APL;

– Programe de dezvoltare la nivel local cu implicarea diasporei;

– Sesiune cu deputații din diasporă;

– Servicii electronice pentru diasporă;

– Servicii consulare;

– Programe și inițiative culturale și educaționale;

– Instrumente financiare și oportunități de afaceri;

– Legătura migrație – schimbări climatice – promovarea investițiilor în afacerile „verzi”.

Pe parcursul celor trei zile, participanții vor avea posibilitatea să urmărească și să asiste la un șir de sesiuni, structurate pe teme și domenii de interes, pentru membrii diasporei, dar și la activități culturale, în care va fi reflectată activitatea Asociațiilor și a Comunităților de moldoveni din afara țării.

Cei interesați, se pot înregistra la următorul link: Formular

De asemenea, în data de 19 august, Biroul relații cu diaspora, în colaborare cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni va lansa cursul de instruire, dedicat profesorilor din Centrele Educaționale ale Diasporei, acesta fiind la a treia ediție. Evenimentul va fi desfășurat online, prin Skype.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram