/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Replica ministrului Justiției la comentariul Procuraturii despre „statul de drept”. „Sper că nu a fost redactat la Londra”

missing
10 august 2021, ora 22:23

După ce Procuratura Generală a reacționat dur la acuzațiile aduse azi de președinta țării și de ministrul Justiției, ultimul a venit cu o replică. Sergiu Litvinenco cataloghează reacția Procuraturii drept obraznică. 

„Am văzut reacţia uşor obraznică a Procuraturii Generale. Sper că nu a fost redactată la Londra, chiar dacă nu m-aş mira. Fără a intra în mari discuții teoretice, vă spun ce înţeleg eu prin statul de drept. Statul de drept este atunci când hoţii stau la puşcărie, dar nu la Londra”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

„Statul de drept este atunci când procurorii nu lasă să iasă din ţară un miliard şi se fac că plouă. Statul de drept este atunci când deciziile judecătoreşti nu se vând ca la piaţă, iar dreptatea nu este doar numai pentru cei care au maşini şi vile scumpe şi milioane furate pe cont. Şi mai ştiu ceva. Toate problemele în justiţia noastră vin de la impunitate, atunci când hoţii nu se tem că vor fi pedepsiţi. Dar aceste timpuri au trecut. Şi oamenii vor vedea asta în curând”, a mai adăugat ministrul Justiției.

Amintim că Maia Sandu s-a arătat azi nemulțumită de activitatea Procuraturii și a acuzat instituția de ineficiență în raport cu avansarea pe dosarele de mare corupție.

Ulterior, Sergiu Litvinenco a înregistrat un proiect de lege care vine să modifice legea cu privire la Procuratură prin care se propune a fi incluse unele mecanisme de evaluare a activității procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și instituirii răspunderii disciplinare a acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram