image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Membrii noului Guvern au depus jurământul; Maia Sandu: „Provocările sunt mari, așteptările sunt și mai mari”

Membrii Guvernului condus de Natalia Gavrilița au depus jurământul în cadrul unei ceremonii la Președinție. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democrația, drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, au jurat miniştrii.

La ceremonie a participat președintele Maia Sandu care a menționat că învestirea Guvernului nou este „încununarea efortului a zeci de mii de oameni care au luptat împotriva regimurilor corupte, pentru democrație, libertate și bunăstare”.

„Provocările sunt mari, așteptările sunt și mai mari. Eu o să vă sprijin, Parlamentul o să vă sprijine, aveți sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar este foarte important să aveți sprijinul cetățenilor. Să fiți aproape de cetățeni, să comunicați cu ei și orice decizie pe care o luați și orice decizie pe care o s-o luați să pornească de la nevoia cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului i-a îndemnat pe noii miniștri să-și facă lucrul cu onoare, demnitate și mult curaj.

Precizăm că Guvernul condus de Natalia Gavrilița a primit, astăzi, votul de încredere din partea Parlamentului. Au votat 61 de deputați de la PAS. BCS și Partidul Șor nu au susținut noul Guvern.

Noutăţile partenerilor

comentarii: