image
Sursa foto: jurnal.md

Litvinenco: PG l-a lăsat pe Platon să fugă; Poate totuși e cazul să anunțăm „în căutare” un procuror general bun?

Critici în adresa Procuraturii Generale care este acuzată că l-a lăsat pe controversatul afacerist Veaceslav Platon să fugă din țară.

„După ce cu puțin timp în urmă l-a lăsat să fugă nestingherit din țară, astăzi Procuratura Generală ne anunță că-l dă în căutare pe Platon… Poate totuși e cazul să anunțăm „în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?”, a comentat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Precizăm că Procuratura Anticorupție solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon.

Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării.

Astăzi urma să fie examinat dosarul, întors de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: