image
Sursa foto: dw.com

Creștere alarmantă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în SUA; Previziunile experților

După o perioadă de stagnare și de regres, numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Co-V-2 a început să crească în mod îngrijorător în ultima perioadă, în SUA. Cea mai bună dovadă o reprezintă, în continuare, cifrele, media săptămânală a cazurilor de coronavirus crescând cu 60% în ultimele șapte zile.

Mai exact, țara raportează deja peste 70.000 de cazuri noi pe zi. Numărul spitalizărilor zilnice a crescut și el cu aproximativ 40%, iar cel al deceselor cu 30%. Experții trag un semnal de ALARMĂ, semn că pandemia este departe de a se fi terminat.

Aflate în continuare pe primul loc la nivel mondial în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, Statele Unite ale Americii (SUA) au ajuns la un bilanț de 35,768,924 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și 629,380 de decese.

Experții nu sunt deloc optimiști și fac previziuni sumbre pentru perioada imediat următoare. Mai exact, specialiștii atrag atenția asupra faptului că Statele Unite ar putea raporta între 140.000 și 300.000 de cazuri pe zi în ultima luna din această vară, potrivit publicației The Washington Post, potrivit realitatea.net

Mă îngrijorează că am putut fi mult prea optimiști în ceea ce privește prognozarea unui număr mic de cazuri COVID pe timp de toamnă”, a afirmat Justin Lessler, profesor în epidemiologie la Universitatea din Carolina de Nord, implicat în coordonarea previziunilor pandemiei de COVID-19.

Îngrijorările expertului sunt justificate și deloc singulare. David W. Dowdy, profesor în epidemiologie la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, a declarat, la rândul său, că „situația se înrăutățește", subliniind că SUA "nu a terminat cu pandemia în acest moment”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: