image
Sursa foto: jurnal.md

Socialiștii anunță că vor contesta decizia în cazul Allei Darovannaia, obligată să prezinte scuze publice pentru defăimare

Partidul Socialiștilor anunță că avocații vor ataca cu recurs decizia Judecătoriei Chișinău în cazul colegei lor, Alla Darovannaia, care a fost obligată să prezinte scuze publice și să achite consilierului prezidențial Ala Nemerenco 24 600 de lei după ce, în luna februarie a anului curent, a spus că Ala Nemerenco a primit în mod ilegal diploma de master. Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a emis o pedeapsă în cazul Allei Darovannaia pentru că a răspândit informații false și defăimătoare la adresa Alei Nemerenco

Potrivit socialiștilor, acest caz ar demonstra că „justiția și magistrații sunt subordonați politic”. Într-un comunicat de presă, PSRM precizează că Alla Darovannaia a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează personal.

Socialiștii atrag atenția că, afirmațiile colegei lor despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege au fost făcute în baza unui document emis de Ministerul Sănătății. Amintim că acuzațiile au fost negate de Ala Nemerenco încă atunci și fosta ministră a Sănătății a anunțat că se va adresa în instanța de judecată.

Într-o reacție pe Facebook, Ala Nemerenco a menționat după pronunțarea deciziei instanței, că nu a vorbit prea mult despre cele ce i s-au întâmplat în ianuarie-februarie, când a fost ținta unui atac mediatic de forță concertat de trei deputați socialiști referitor la „diploma falsă”. „Am declarat atunci public că îi voi acționa pe toți în judecată pentru atacul murdar și manipulatoriu care l-au organizat în scopurile lor politice. Astăzi justiția noastră prin decizia sa mi-a reînviat, și nu doar mie, speranța că țara noastră va reuși să se refacă. Statul va deveni Stat și Parlamentul - Parlament”, a comentat decizia instanței Ala Nemerenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: