image
Sursa foto: Getty Images

Sportivii vor avea voie să-și scoată masca pe podium! Detaliile ultimei decizii luate de organizatorii Jocurilor Olimpice

La trei zile după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii au făcut o modificare în ceea ce privește regulile sanitare ce trebuie urmate de sportivi.

Dacă până acum aceștia trebuiau să poarte masca de protecție în momentul ședințelor foto de pe podium, acestora li se va permite să o dea jos preț de câteva secunde.

Conform Comitetului Internațional Olimpic, sportivii vor avea voie să renunțe la mască timp de 30 de secunde, pentru a fi fotografiați fără aceasta.

Așa cum a dezvăluit AFP, lângă podiumuri va fi instalat un panou, care le va indica medaliaților când pot să-și scoată masca.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo (23 iulie - 8 august) se vor desfășura fără spectatori după ce, în urmă cu două săptămâni, Guvernul japonez a decis să plaseze regiunea Tokyo sub o nouă stare de urgență sanitar. Decizia va rămâne în vigoare pe toata durata competiției din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Interzicerea prezenței spectatorilor pe arenele din capitala Japoniei va reprezenta o nouă lovitură financiară dată evenimentului după ce a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: