image
Sursa foto: captură video

Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr din satul Elizaveta, eliberat din penitenciar la miez de noapte // VIDEO

Vitalie Tataru, carabinierul care care a împușcat mortal un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte din pușcărie. La ora 23.55, acesta a fost scos cu un microbuz din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți. Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru, scrie nordnews.md. Potrivit informațiilor sursei citate, acesta ar fi fost plasat în arest la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al ANP, Lilia Guțan, a declarat pentru Jurnal că: „Dumnealui a fost eliberat în baza articolului 310, aliniat 3 Cod de executare, care stipulează că prevenitul este eliberat în ziua și la ora expirării termenului de deținere sub arrest preventiv”.

Ofițerul de presă, Svetlana Talpă, a declarat că polițiștii au asigurat protecția unei persoane, conform unei decizii judecătorești.

„În legătură cu executarea încheierii, emise la data de 21 iulie, de către Judecătoria municipiului Bălți, a fost dispusă măsura de protecție a unei persoane și a pazei locuinței sale”, a declarat Svetlana Talpă.

Igor Dorfman, avocatul lui Vitalie Tataru, a declarat că nu se află în oraș și că abia urmează să se întâlnească cu clientul său.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane. Pe 17 decembrie a anului trecut, Judecătoria Bălți l-a recunoscut pe Vitalie Tataru drept vinovat de omor și l-a condamnat la 17 ani de închisoare.Din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis dosarul la rejudecare în prima instanță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: