image
Sursa foto: MSMPS

Ministerul Sănătății a lansat platforma de pe care pot fi descărcate certificatele de vaccinare anti-Covid emise de RM

Ministerul Sănătății a lansat o nouă platforma certificate-covid.gov.md, locul unde pot fi vizualizate și de unde pot fi descărcate certificatele de vaccinare împotriva Covid, emise de autoritățile din RM

Potrivit secretarului de stat Denis Cernelea platforma este lansată cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și are drept scop facilitarea călătoriilor cetățenilor în alte state.

„Am reușit dezvoltarea certificatului de vaccinare cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciului Tehnologii Informaționale de Securitate Cibernetică. Astfel, deja, certificatul de vaccinare conține două identificatoare de tip QR code, iar acesta poate fi descărcat on-line din sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a precizat, Denis Cernelea.

Certificatele de vaccinare sunt emise în trei limbi și pot fi descărcate din sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic.

În scopul eficientizării procesului de descărcare și verificare a certificatului de vaccinare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit și publicat un tutorial video.

Secretarul de stat a mai adăugat că reieșind din situația de creștere bruscă a numărului de cazuri de infectare în alte țări, există marea probabilitate că și RM în timpul apropiat se va confruntă cu o creștere a numărului de cazuri, de aceea sunt necesare respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției, inclusiv la punctele de trecere a frontierei RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: