image
Sursa foto: jurnal.md

Doi bărbați din Chișinău, reținuți la frontieră; Aveau un permis de conducere italian fals și zeci de pastile psihotrope

Un chișinăuian în vârstă de 51 de ani a fost reținut la frontieră după ce a prezentat un permis de conducere italian cu indici de falsificare. Incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei Costești.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Touran, la volanul căruia se afla un chișinăuian de 51 de ani. Pe lângă documentul de călătorie bărbatul a prezentat și permisul de conducere care ar fi emis de către autoritățile italiene.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a observat unii indici necaracteristici permisului. Astfel, actul a fost supus examinării cu tehnica din dotare unde s-a confirmat lipsa elementelor de protecție.

Audiat, conducătorul auto s-a arătat mirat de cele depistate menționând că și-a perfectat permisul legal schimbându-l pe cel moldovenesc.

Uitându-se printre acte, bărbatul a oferit un alt permis de conducere italian, de data aceasta veridic, însă conform unei directive a Parlamentului European – nici o persoană nu poate deține mai mult de un permis de conducere eliberat de aceeași autoritate.

Un alt incident a fost consemnat pe direcția ieșire din țară, unde conform analizei de risc, la controlul de frontieră au fost implicate echipele canine a sectorului Poliției de Frontieră Costești. În urma verificărilor, inspectorii chinologi au depistat 54 de pastile incluse pe lista substanțelor psihotrope.

Pasagerul în vârstă de 26 de ani a comunicat că a procurat pastilele legal conform prescripției medicale însă nu a putut demonstra acest fapt. Ca urmare medicamentele au fost ridicate, iar cercetările pe caz vor continua până la stabilirea rezultatelor finale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: