/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Astăzi a avut loc sesiunea repetată de BAC pentru elevii care au studiat în altă limbă decât cea de stat. Părinții și-au așteptat copiii, cu mari emoții

missing
19 iulie 2021, ora 22:30

Astăzi, a avut loc sesiunea repetată de BAC pentru elevii care au studiat în altă limbă decât cea de stat. Și de această dată, părinții și-au așteptat copiii, cu mari emoții, în curtea instituțiilor, iar unii au recunoscut că tinerii au întâlnit dificultăți la limba română. Elevi, care ieșeau între timp din sala de examene, speră că, de această dată, vor obține nota de trecere, deși unii, cu care am discutat, ne-au spus că nu au citit nicio carte în limba română.

De dimineață, în fața instituțiilor, unde alolingvii susțineau repetat proba de Bacalaureat la limba română, părinții își așteptau copiii cu sufletul la gură să iasă de la examen. Aceștia ne-au spus că își fac griji pentru rezultate, deoarece, la acest obiect, copiii lor întâmpină dificultăți.

După mai bine de trei ore, în care elevii au demonstrat tot ce știu la limba română, aceștia au ieșit din sălile de Bacalaureat, emoționați și bucuroși că au scăpat de acest test și, totodată, convinși că, de această dată, vor lua notă de trecere.

Elevii ne-au spus că învățământul online și-a lăsat amprenta și de asta nu au obținut o notă de trecere din prima. Acum însă, absolvenții ne-au spus că s-au pregătiti mai bine și speră că vor avea note mai bune. Chiar și așa, tinerii au recunoscut că au întâlnit dificultăți.

I-am întrebat pe elevi, ce cărți în limba română au citit și i-am rugat să numească câțiva scriitori români. Unii s-au descurcat cu micul nostru test, iar alții – nu prea.

Absolvenții au fost puși în dificultate și atunci când i-am rugat să ne răspundă în română, cum li s-a părut examenul.

Astăzi, în toată țara, s-a desfășurat examenul de BAC pentru alolingvi. Amintim că, în perioada 19-26 iulie, se desfășoară sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat. La sesiune s-au înscria 3138 de candidați, care urmează să susțină probele în cadrul a 14 centre. Rezultatele vor fi afișate în Centrele de BAC pe 28 iulie, iar candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru contestarea rezultatelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram