/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Satul Olimpic din Tokyo

missing
17 iulie 2021, ora 13:26

Primul caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat în Satul Olimpic din Tokyo, cu aproximativ o săptămână înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice 2021, informează DPA, scrie digi24.ro.

Cazul a fost confirmat de Comitetul de Organizare al JO de la Tokyo.

Toshiru Muto, directorul executiv al comitetului, nu a precizat identitatea persoanei testate pozitiv şi nici naţionalitatea acestuia. De asemenea, nu a fost precizat dacă este vorba de o persoană vaccinată sau nevaccinată.

Oficialul nipon a precizat că au fost luate toate măsurile pentru a împiedica răspândirea infecţiei, astfel încât toţi atleţii din Satul Olimpic să se simtă în siguranţă.

Cinci atleţi au fost testaţi pozitiv la sosirea în Japonia. Ei au fost izolaţi şi trebuie să urmeze o serie de reguli stricte de igienă, informează Agerpres. Organizatorii şi Comitetul Olimpic Internaţional fac eforturi pentru a asigura publicul larg şi sportivii participanţi că Jocurile Olimpice 2021 se vor desfăşura într-un cadru sigur pentru toată lumea.

Cu 1.308 cazuri noi de infectare cu Covid raportate joi, Tokyo a înregistrat cea mai mare cifră zilnică a îmbolnăvirilor începând din luna ianuarie. Guvernul metropolitan din Tokyo a anunţat peste 1.000 de cazuri zilnice de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de şase luni şi cu tendinţa de creştere de circa o lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram