image
Sursa foto: FEA

Dosarul fostei Direcții 5: Curtea de Apel Chișinău a menținut arestul preventiv pe numele lui Dorin Damir

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Anterior, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea unor judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul pentru asigurarea imparțialității procesului.

Totodată, prin decizia de joi a Curții, a fost menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră - ambii învinuiți în dosarul examinat.

Investigațiile continuă, iar PCCOCS va anunța publicul despre date cu impact pentru societate pe dosar, în măsura în care activitatea de investigația nu va fi afectată.

Președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora. Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiune: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Acum șapte zile, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersurile PCCOCS și toți trei au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: