image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Ambasadorul SUA în RM, decorat la final de mandat de președintele țării cu „Ordinul de Onoare”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, ES Dereck J. Hogan, a fost decorat astăzi cu „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor de a construi o societate democratică și prosperă.

„Am mulțumit pentru sprijinul SUA în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre, pentru programele de asistență în domeniul dezvoltării economice și infrastructurii, și pentru ajutor în consolidarea instituțiilor statului și a presei independente. Am discutat cum am putea revigora relațiile bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt. În context, am abordat subiecte ce țin de consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei. I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, menționează președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

Amintim că ieri, președintele SUA, Joe Biden, l-a nominalizat pe Kent Doyle Logsdon, ambasador al SUA în Republica Moldova. Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră. Logsdon a lucrat la Ambasada SUA din Germania. A mai activat în cadrul ambasadelor americane din Georgia, Ucraina, Thailanda, Kazahstan și Pakistan.

Maia Sandu//FacebookMaia Sandu//Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: