image
Sursa foto: IGSU

FOTO: Detalii noi despre intervenția echipelor de salvatori și pompieri la lichidarea incendiului de ieri, produs la Rezina

Incendiul a fost lichidat la ora 19:39 de minute. În urma arderii, potrivit primelor estimări, au fost afectați peste 63 de operatori economici. În timpul incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar datorită intervenției operative a forțelor IGSU de ardere au fost salvate 60% din construcțiile amplasate în adiacentul pieții.

Conducerea IGSU a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în incinta Pieții Comerciale din orașul Rezina, despre intervenția realizată de echipele de salvatori și pompieri la lichidarea incendiului produs în după amiaza zilei de ieri.

Potrivit conducerii IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:09, iar la fața locului au acționat 8 autospeciale de intervenție cu 39 de angajați IGSU, inclusiv o autospecială a uzinei de cement din orașul Rezina.

Incendiul a fost localizat la ora 17:28 de minute. În timpul lichidării arderii salvatorii și pompierii au evacuat o butelie de oxigen și o butelie de gaz. Pentru lichidarea eficientă a incendiului au fost formate 4 sectoare de luptă pentru lichidarea focarelor pe întreg perimetrul zonei afectate de flăcări.

Suprafața afectată este de aproximativ 1300 de m2 din acoperișurile construcțiilor.

Totodată, în timpul conferinței de presă, Laboratorul experimental antiincendiar a înaintat primele versiuni de izbucnire a incendiului. Potrivit specialiștilor prima versiunea lansată este scurtcircuit în rețelele electrice, a doua ipoteză este defecțiuni ale echipamentului electric. A treia versiune ține de imprudența în timpul fumatului, iar a patra ipoteza investigată este aducerea sursei de foc din exterior.

În urma cercetărilor statice și dinamice, specialiștii vor stabili cea mai probabilă cauză, care va fi inclusă în cadrul încheierii privind cauza producerii incendiului întocmită de Laboratorul experimental antiincendiar. Circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: