image
Sursa foto: Getty Images

Italianul propus la Balonul de Aur, lecție de modestie: "Cum să mă compar eu cu Messi, Ronaldo sau Neymar?"

Jorginho (29 de ani) a avut parte de un sezon extraordinar, atât la Chelsea, cât și la naționala Italiei, iar numele său apare printre candidații la Balonul de Aur 2021.

Mijlocașul italo-brazilian a cucerit Liga Campionilor alături de Chelsea, iar cu naționala Italiei a câștigat EURO 2020. Marca îl numește deja "marele rival al lui Messi la Balonul de Aur", însă Jorginho rămâne modest și spune că este conștient de criteriile luate în seama la acordarea trofeului individual suprem.

"Trăim pentru visuri, dar voi fi sincer. Depinde de criteriile care vor fi luate în calcul pentru acordarea trofeului. Dacă vorbim de talent, sunt conștient că nu sunt cel mai bun din lume. În schimb, dacă alegerea se face în funcție de trofee, nimeni nu a câștigat mai multe decât mine în acest sezon.

Cum să mă compar eu cu Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar? Au caracteristici complet diferite față de ale mele, dar, repet, depinde de criterii", a spus Jorginho, potrivit sursei citate.

În acest sezon, Jorginho a jucat în 43 de meciuri la Chelsea, a marcat opt goluri și a oferit două pase decisive, reușind să câștige Liga Campionilor după finala cu Manchester City (1-0).

Mijlocașul a fost om de bază și în naționala lui Roberto Mancini. Jorginho a fost titular în toate cele șapte partide ale Italiei de la EURO 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: