image
Sursa foto: Profimedia

Taiwanul a fost zguduit de 28 de cutremure în patru ore și jumătate

Taiwanul a înregistrat, miercuri, 28 de cutremure pe o perioadă de patru ore și jumătate. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,2 grade pe o scară locală de maximum 7 grade, conform informațiilor furnizate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT).

Presa locală a informat că seismele nu s-au soldat nici cu victime, nici cu avarii semnificative.

Primul şi cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineaţă la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri şi având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien. Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, citat de Agerpres, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade şi s-au produs la 06:59 şi respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de cutremure s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanţă de localitatea taiwaneză Hualien. Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23 şi a avut o intensitate de 2,9 grade, potrivit Digi24.

Citat de agenţia taiwaneză de ştiri CNA, Chen Guochang, de la departamentul seismologic al OCMT, a asigurat că actualele cutremure sunt replici ale seismelor produse în zilele de 7 şi 8 iulie, şi nu a respins posibilitatea ca şi alte seisme să aibă loc săptămâna viitoare. Taiwanul se află la confluenţa plăcilor tectonice filipineză şi euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această ţară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: