image
Sursa foto: Getty Images

Cine a fost desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2020 + Cristiano Ronaldo, golgheterul turneului final

Italia a câștigat Campionatul European, datorită succesului obținut la loviturile de departajare, 3-2, după 1-1 la finalul celor 120 de minute de joc, în fața Angliei.

”Squadra azzurra” a plecat de pe Wembley atât cu trofeul pentru campioana europeană, cât cu și distincția pentru cel mai bun jucător al turneului final.

UEFA i-a acordat portarului Gianluigi Donnarumma titlul de jucătorul EURO 2020. Goalkeeper-ul care s-a despărțit în această vară de AC Milan a fost providențial pentru Italia în finala cu Anglia, reușind să apere două lovituri de departajare, cele executate de Jadon Sancho și Bukayo Saka.

De-a lungul turneului final, Gianluigi Donnarumma a încasat patru goluri, toate în fazele eliminatorii, câte unul de la Austria, Belgia, Spania și, în ultimul act, Anglia.

Dacă Gianluigi Donnarumma a fost desemnat cel mai bun om al EURO 2020, ”starul” finalei cu Angliei a fost Leonardo Bonucci, cel care a reușit să marcheze golul care a trimis partida în prelungiri în minutul 67.

Cristiano Ronaldo, care a părăsit competiția în optimi, a încheiat Campionatul European pe locul întâi în topul golgheterilor, cu cinci reușite, la egalitate cu cehul Patrik Schick, dar și cu o pasă decisivă în cont.

Datorită victoriei cu Anglia, Italia și-a trecut în palmares al doilea trofeu de Campionat European din istorie, după cel cucerit în 1968.

De asemenea, ”squadra azzurra” mai are în palmares și alte patru Campionate Mondiale cucerite, în 1934, 1938, 1982 și 2006.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: