/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ultima oră! În R. Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri Johnson & Johnson, donat de SUA

missing
12 iulie 2021, ora 23:00

În Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19 Johnson & Johnson, donat de Statele Unite ale Americii. Serul este recepționat prin intermediul platformei COVAX și a fost transportat la noi în țară pe cale aeriană. Este vorba despre 150 de mii de doze. 

Cu un mesaj de recunoștință a venit președinta Maia Sandu, care a întâmpinat azi-seară, pe Aeroportul Chișinău, aceste lot: „I-am mulțumit excelenței sale Derek J. Hogan, ambasadorul SUA, pentru acest gest solidar al Statelor Unite. Vă îndemn să vă vaccinați. Pericolul de a ne îmbolnăvi încă nu a trecut, iar viața și sănătatea sunt de neprețuit”.

Amintim că SUA a decis să doneze, în total, 500 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania Johnson& Johnson. Anunțul a fost făcut acum trei zile de către ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

„SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei. După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern”, a precizat atunci ambasadorul SUA la Chișinău.

Diplomatul a mai menționat că această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins, în cadrul căruia s-au acordat peste patru milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 800 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat până astăzi, 12 iulie, că peste 313 mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram