image
Sursa foto: Getty Images

”Voi ține cu Italia în finală!”. Luis Enrique, fair-play după eliminarea Spaniei. De ce nu a jucat Morata din primul minut

Spania a dominat teritorial partida contra Italiei din semifinalele EURO 2020, însă a cedat după loviturile de departajare locul în ultimul act (1-1, 2-4 d.l.d.). Luis Enrique, selecționerul ”Furia Roja”, a avut discurs fair-play la finalul jocului și a anunțat că va susține ”Squadra Azzurra” în marea finală.

Tehnicianul iberic s-a arătat mulțumit de nivelul meciului și a susținut că nu are ce să le reproșeze elevilor săi. Luis Enrique a dezvăluit că va fi suporterul Italiei în finala EURO 2020, programată duminică, 11 iulie.

”Sunt fericit după ce am văzut. Nivelul a fost unul incredibil, între două formații de calitate care au încercat să joace fotbal. Cred că a fost un spectacol pentru pasionații de fotbal. Felicit Italia și sper că va avea o nouă evoluție bună în finală, încercând să câștige trofeul. Nu am regrete. Am fost ca două mașini sport care se întreceau, cap la cap, și a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut la EURO”, a declarat Luis Enrique la finalul meciului de pe Wembley.

Antrenorul spaniol a explicat scoaterea lui Alvaro Morata din primul 11. Acesta a luat această decizie după ce a analizat partida Italiei din sferturile de finală contra Belgiei, când experimentata pereche de fundași centrali, Chiellini-Bonucci, l-a anihilat pe Romelu Lukaku.

”I-am văzut pe Chiellini și Bonucci descurcându-se cu Lukaku și m-am gândis că ar fi mai bine să scot punctul de referință, adăugând un alt om la mijloc. A fost un plan bun, am dominat Italia și am jucat foarte bine. Voi ține cu Italia în finală!”, a adăugat Luis Enrique.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: