/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sunt bănuiți că au fraudat autoritățile de la Paris cu peste două milioane de euro. Opt moldoveni și un francez, reținuți

missing
05 iulie 2021, ora 18:43

Nouă persoane au fost reținute de oamenii legii fiind bănuite că au fraudat autoritățile de la Paris cu peste două milioane de euro. Este vorba despre opt moldoveni și un francez. Reținerile au avut loc cu implicarea ofițerilor de la Jandarmeria Națională Franceză și Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Potrivit Europol, cei nouă fac parte dintr-un grup criminal. Ei sunt bănuiți că au recrutat peste o mie de cetățeni moldoveni pentru a aplica sub pretenții false la un program finanțat de Oficiul francez pentru imigrare și integrare și Ministerul francez al Afacerilor Externe.

Acest program – cunoscut sub numele de „Programul de co-dezvoltare a migrației în Moldova”, vizează facilitarea reintegrării sociale și economice a migranților moldoveni, care au decis voluntar să se întoarcă în Republica Moldova din Franța.

Cetățenii moldoveni erau transportați la Paris organizat, cu autobuze. Aceștia ar fi solicitat sprijin financiar în cadrul acestui program folosind documente false. Apoi, reveneau în R. Moldova, primind între 700 și 1 350 de euro pentru participarea lor la acest program.

Suspecții însă ar fi primit restul sprijinului financiar oferit prin acest program. Este vorba despre sume care variază între cinci și șapte mii de euro, pentru fiecare cerere falsă.

În acest dosar, au fost efectuate șapte percheziții domiciliare la Paris și 25 la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram