/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO VIDEO/ De la Strășeni, până la Basarabeasca. Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe gospodării din țară

missing
05 iulie 2021, ora 19:47

Ploile abundente de astăzi au inundat zeci de gospodării. Salvatorii au intervenit la pomparea apei atât în Capitală, cât și în mai multe raioane din sudul țării. Din fericire, până la această oră, nu au fost raportate victime. 

Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru pomparea apei în trei gospodării din localitatea Țânțăreni raionul Anenii Noi, dar și în localitatea Todirești a aceluiași raion. Aceștia au evacuat apa și din mai multe mai multe gospodării din raioanele Strășeni, Basarabeasca și Căușeni.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați pentru a efectua lucrări de pompare și pe mai multe adrese din Chișinău. Este vorba despre străzile C. Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara.

În staul Ucrainca din raionul Căușeni, salvatorii monitorizează situația din preajma unui pod, unde torentul de apă s-a scurs în urma precipitațiilor.

Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să supravegheze starea barajelor și a digurilor de protecție pentru prevenirea inundațiilor locale. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Foto: igsu

Menționăm că polițiștii de patrulare au îndemnat șoferii să evite deplasarea pe anumite străzi din Capitală. Vedeți aici despre ce adrese este vorba.

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău anunță că din cauza condițiilor meteorologice actuale, este afectată circulația troleibuzelor. În aceste condiții, unele rute de troleibuz, atestă întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, azi și mâine, se prevăd descărcări electrice, pe arii extinse vor cădea averse puternice (15-49 l/m2), izolat însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram