image
Sursa foto: facebook

Scriitorul Ion Ciocanu s-a stins din viață, la vârsta de 81 de ani

Criticul literar, scriitorul și filologul Ion Ciocanu a plecat la cele veșnice, la vârsta de 81 de ani.

Anunțul a fost făcut ieri de Argentina Gribincea, fiica scriitorului pe rețelele sociale:

„Acum opt ore încă vorbeam cu tata, acum șapte ore îi rugam pe doctori să facă tot ce pot... Din nou, ca și în cazul mamei, a fost prea târziu și zadarnic... Tată, iartă-mă! Dumnezeu să te ierte și să te primească în Împărăția Sa... Ai fost un tată sever, dar cu dreptate, și ne-ai lăsat ca moștenire ceea ce era mai important pentru tine: iubirea de Țară și demnitatea de Neam. După ce vom epuiza lacrimile, cu astea două, moștenite de la tine, îți vom cinsti amintirea...

Lumină Lină, tată...

Vă rog frumos, rugați-vă, dragi prieteni, pentru pacea sufletului tatălui nostru, Ion Ciocanu”, a scris fiica regretatului scriitor.

Ion Ciocanu a fost un critic literar, filozof, pedagog și scriitor recunoscut prin atitudinea să intransigența față de politică de deznaționalizare a românilor basarabeni și de subminare a limbii române în Republica Moldova.

A fost director general al Departamentul de Stat al Limbilor (1993-1994) și șef al Direcției Promovare a Limbii Oficiale și Control asupra Respectării Legislației Lingvistice din cadrul Departamentului Relații Interetnice și Funcționarea Limbilor (1998-2001).

Este autorul unui impresionant număr de culegeri de articole și studii literare cum ar fi: „Caracter și conflicte”, „Dialogul continuu”, „Permanente” etc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: