image
Sursa foto: savagehenrymagazine.com

Filmele difuzate în streaming, eligibile la ediţia din 2022 a premiilor Oscar

Filmele care nu au fost proiectate în cinematografe vor putea candida la viitoarea ediţie a premiilor Oscar în contextul menţinerii restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, relatează EFE.

Pentru al doilea an consecutiv, Academia Americană de Film (AMPAS) a renunţat la principiul său sacru şi se deschide streaming-ului, precizând totodată, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, că intenţionează să revină la condiţiile anterioare pentru gala din 2023.

Decizia AMPAS avantajează platforme ca Netflix şi Amazon, dar contrariază alte organizaţii de la Hollywood, precum Sindicatul Regizorilor Americani (DGA), care vor cere ca toate filmele candidate la Oscar în 2022 să fie difuzate în cinematografe.

Cu toate acestea, existenţa unei competiţii internaţionale în cadrul premiilor Oscar face ca această cerinţă să fie imposibil de respectat, având în vedere că multe ţări unde ritmul vaccinării este lent sunt în continuare afectate de coronavirus.

Toţi membrii AMPAS vor putea vota în cadrul categoriei cel mai bun lungmetraj internaţional, care va anunţa o listă cu 15 semifinalişti înainte de votul final.

La ediţia de anul viitor, vor exista zece filme nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film şi nu un număr variabil aşa cum s-a întâmplat până acum.

Printre alte schimbări, listele lungi la categoriile scurtmetraj, scurtmetraj de animaţie şi scurtmetraj documentar vor include 15 filme, scrie Agerpres.

Pentru a putea candida la Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, un film va trebui să conţină 35% muzica originală, în loc de 60% ca până acum, însă la categoria cea mai bună melodie originală nu vor mai putea candida decât cinci cântece.

De asemenea, pentru cea de-a 94-a ediţie a galei Oscarurilor vor fi eligibile filmele care au fost lansate în cinematografe într-un interval de zece luni - între 1 martie 2021 şi 31 decembrie - având în vedere ca cea mai recentă ediţie a inclus şi filmele lansate în primele luni ale anului 2021.

Viitoarea gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022 la Teatrul Dolby din Hollywood, cu prezenţă fizică, iar nominalizările vor fi anunţate în data de 8 februarie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: