/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Atenție la temperaturile caniculare. Specialiștii recomandă părinților să nu încuie copiii în mașinile care stau parcate la soare

missing
30 iunie 2021, ora 21:21

În perioada caniculară, mașinile încuiate devin adevărate cuptoare pe patru roți. Astfel, copiii ori animalele de companie, uitate ori lăsate în interior fără supraveghere, pot să-și piardă viața. Specialiștii în domeniu atrag atenția asupra acestui fenomen și îndeamnă oamenii să fie precauți.

Potrivit medicilor, de la 40 de grade în sus, corpul unui copil poate intra în șoc termic, după care își pierde cunoștința și chiar poate face un stop cardiac. În cazul în care, timp de 7 minute, nu primește ajutorul necesar poate interveni decesul.

Temperaturile caniculare sunt destul de periculoase, mai ales în cazul automobilelor lăsate la soare, susțin specialiștii. De asta, copiii nu trebuie lăsați fără supraveghere și mai ales încuiați în automobil.

Specialiștii vin cu recomandări și în cazul în care oamenii devin victimele ale temperaturilor caniculare. Și animalele de companie pot deveni victime ale temperaturilor caniculare. Medicii veterinari susțin că este categoric interzis să lăsăm patrupezii fără supraveghere în mașinile care sunt parcate la soare.

Acum 5 zile, un copil de doar 3 ani a fost la un pas de tragedie, după ce mama sa l-a încuiat în automobil și a mers la cumpărături. Când s-a întors, ușile s-au blocat, iar micuțul a fost scos din automobil de polițiștii, care au spart geamul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram