/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 806: Paradă cu arme atomice, vizită cu alertă și demisie la Kiev! Rusia o acuză pe Maia Sandu

/VIDEO/ Lecție de bun simț, în trafic. Cum a fost pedepsit un șofer din Capitală care a aruncat gunoi peste geamul mașinii

missing
30 iunie 2021, ora 22:46

Lecție de civilizație, pe o stradă din Capitală. Indignat de faptul că un șofer a aruncat pe geamul mașinii sale o bucată de hârtie, un alt conducător auto, aflat în spatele acestuia, i-a returnat gunoiul. De altfel, nu este singurul caz de acest fel. Potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova aruncarea deşeurilor şi altor obiecte pe geamul sau uşa vehiculului se pedepsește cu amendă de până la 1500 de lei.

În ultimul timp, pe internet apar tot mai multe clipuri video, din care se vede cum unii șoferi aruncă peste geamul mașinii pachete de polietilenă, bucăți de hârtie sau mucuri de țigară. Un incident de acest fel a fost surprins, acum câteva zile, pe strada Ismail din capitală.

Indignat de faptul că un șofer a aruncat pe geamul mașinii sale o bucată de hârtie, un alt conducător auto, care a văzut scena, a ieșit din mașină și i-a returnat gunoiul. S-a întâmplat în timp ce ambii așteptau la un semafor. Imaginile au fost surprinse de camera de bord din mașina șoferului indignat de gestul colegului din trafic.

De altfel, nu este singurul caz de acest fel, înregistrat pe străzile capitalei. Anterior, un alt participant la trafic i-a dat o lecție unui șofer, care a aruncat gunoiul pe geam. Bărbatul spune că nu odată le-a înapoiat șoferilor din trafic deșeurile aruncate peste geam.

Codul Contravențional prevede o amendă de până la 1000 de lei pentru șoferii sau pasagerii care aruncă deșeuri peste geam. Poliția nu are, însă, o statistică referitor la faptul, câți șoferi au fost amendați pentru asemenea abateri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram