image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Curtea de Apel a respins contestația AUR împotriva deciziei CEC de a deschide 150 de secții de votare în diaspora

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins astăzi contestația depusă de membrii AUR Moldova împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind decizia de a deschide 150 de secții de votare în străinătate și nu 190.

Candidatul la funcția de deputat de pe lista AUR, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit de decizia Curții de Apel Chișinău și spune că va depune recurs la Curtea Supremă de Justiție.

„Astăzi, putem vedea absolut clar cum diaspora a fost trădată. Observați cum Ministerul de Externe, peste noapte, și-a schimbat poziția și nu mai cere 190 de secții de votare peste hotare, dar doar 150. (...) În afară de noi, cei de la AUR, toți ceilalți se mulțumesc cu 150 de secții de votare peste hotare, în loc cele 191 de secții obținute săptamana trecută. Acest lucru se numește blat și înțelegere pe sub masă, ilegală, între partidele care împart puterea - dintre care unii (PSRM, PCRM, PPSOR) bat din palme, iar ceilalți (PAS, PPDA, PN etc) nu au mai venit să apere drepturile Diasporei”, susține Dorin Chirtoacă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: