image
Sursa foto: facebook

Conflictul de la Otaci: Consiliul pentru prevenirea discriminării solicită celor implicați să dea dovadă de responsabilitate

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității se arată profund îngrijorat de evoluția situației legată de conflictul interetnic apărut la Otaci, după o altercație între mai multe persoane de acum câteva zile. Pentru a monitoriza situația, ieri, la fața locului s-a deplasat membra Consiliului, Victorina Luca.

Consiliul îndeamnă autoritățile să reacționeze prompt conform competențelor în medierea conflictului interetnic apărut și solicită pedepsirea persoanelor responsabile și prevenirea destabilizărilor, ca urmare a altercațiilor fizice.

Consiliul atrage atenția atât persoanelor implicate, cât și autorităților publice locale că conflictele interetnice duc la degradarea considerabilă și de lungă durată a ordinii publice și a conviețuirii interetnice, sunt foarte greu de remediat și pot provoca infracțiuni motivate de ură.

În vederea soluționării adecvate a conflictului iscat, Consiliul face apel către cei implicați să dea dovadă de responsabilitate, toleranță și înțelegere reciprocă.

Amintim că mai mulți localnici au fost implicați în bătăi în masă după ce doi adolescenți ar fi fost bătuți de două persoane de etnie romă, aflate în stare de ebrietate.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Otaci, Eugenia Molceanov, a precizat pentru Jurnal.md că întreg conflictul a început acum câteva zile, între două grupuri de persoane din același oraș. S-a ajuns la bătaie în masă cu mâini, picioare și pietre.

În jur de 100 de polițiștii au intervenit pentru a pune capăt violențelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: