image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // Un bărbat din capitală, reținut de poliție: Fura aur și tehnică din locuințe

Un locuitor a capitalei a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica pentru comiterea mai multor furturi din locuințe pe teritoriul sectorului Botanica. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 39 de ani, anterior judecat pentru jaf și furt.

Ofițerii de investigație și urmărire penală au stabilit complicitatea suspectului în comiterea a nouă cazuri de furt din locuințe. Acesta pe parcursul lunilor martie – mai, prin deteriorarea geamurilor din termopan pătrundea în locuințe, de unde sustrăgea bunuri materiale cum ar fi: bijuterii din aur și tehnică. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 100 000 de lei.

Polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase care au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarilor. Suspectul în cadrul acțiunilor procesual penale și-a recunoscut vina, spunând că bunurile sustrase le vindea și obținea profit.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru furt. Acesta riscă amendă în mărime de la 32 500 de lei la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 de ore sau cu închisoare pe un termen de până la patru ani.

Actualmente angajații poliției întreprind toate măsurile de investigație privind complicitatea acestuia și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul municpiul Chișinău.

politiacapitalei.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: