image
Sursa foto: Apple Daily

Ziarul din Hong Kong acuzat de uneltire împotriva securității naționale, în pragul falimentului

Ziarul Apple Daily din Hong Kong, a cărui redacție a fost vizată de un val de percheziții, la care au participat peste 500 de polițiști, ar putea să se închidă peste câteva zile, dacă autoritățile nu deblochează conturile bancare pe care au pus sechestru. Conducerea redacției a fost arestată pentru încălcarea noii legi a securității naționale, iar bunuri ale companiei, în valoare de 2,3 milioane de dolari, au fost blocate.

Mark Simon, consilier al lui Jimmy Lai, patronul ziarului și critic dur al Beijingului, a declarat luni pentru Reuters că ziarul va fi obligat să se închidă „în câteva zile”, după ce autoritățile au blocat conturile firmei care deține ziarul, din care urmau să fie plătite salariile redacției.

Într-un memoriu intern către o parte a personalului, Apple Daily anunță că board-ul companiei-mamă, Next Media, va decide până la sfârșitul săptămânii dacă va continua publicarea ziarului, transmite Digi24.

Dacă board-ul decide vineri că nu va mai continua (să editeze ziarul - n.r.), redacția online va înceta să mai încarce materiale pe site la ora 23.59, iar ziarul nu va mai funcționa după publicarea ediției din 26 iunie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: