/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Pentru a-și recupera permisele de conducere, opt bărbați din Soroca, prinși băuți la volan, vor lucra la o morgă din Capitală

missing
17 iunie 2021, ora 21:44

Din moment ce au fost relaxate restricțiile ce țin de situația pandemică, s-a reluat programul de reeducare a şoferilor prinşi băuţi la volan. Astăzi, mai mulți bărbați din Soroca au venit în Capitală, la Centrul de Medicină Legală, pentru a lucra o zi la morgă. Aceștia au recunoscut că au rămas marcați de cele văzute și regretă faptul că au urcat la volan, după ce au consumat alcool. Pe parcursul sesiunii, pe care au avut-o în Secția Tanatologie, aceștia au făcut ordine și au ajutat angajații de aici să îndeplinească și alte activități.

De dimineaţă, un grup de opt bărbaţi au venit din raionul Soroca, la Centrul de Medicină Legală din Capitală, pentru a participata la sesiunea de reeducare a şoferilor prinşi beţi la volan. Unii au recunoscut că regretă fapta comisă.

Medicul legist de la Centrul de Medicină Legală, Natalia Toporeț, ne-a spus că șoferii ajunși la morgă, după cele văzute, au un impact psiho-emoțional foarte puternic. Aceștia, conform programului, trebuie să se afle acolo timp de cinci ore.

Potrivit șefului adjunct al Biroului de Probațiune Chișinău, Iulia Terpan, de la startul programului până în prezent, la acesta au participat 472 de persoane, iar acum, în sesiune sunt implicate alte 80 de persoane.

Printre cei care vin la sesiunea pentru recuperarea permisului de conducere, în mare parte sunt bărbați, ne-a mai spus Iulia Terpan.

Programul de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan, inițiat în 2010, este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în luna decembrie 2018 de Guvern. Potrivit documentului, cei care urcă la volan în stare de ebrietate, rămân fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. În cazul în care instanţa suspendă carnetul, aceştia îl pot recupera numai după ce trec programul. Cei cărora li se anulează permisul, pe lângă program, mai trebuie să susţină din nou examenele auto. Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, bani achitaţi de şoferi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram