image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: „În spatele lui Dodon astăzi stau toți oamenii lui Plahotniuc din justiția moldovenească”

Astăzi Curtea de Apel s-a întrunit din nou în ședință pe cauza numărului insuficient de secții de votare pentru diaspora pentru a examina cererea de recuzare a judecătoarei Veronica Negru, înaintată de Platforma DA, pe motiv că aceasta este imlicată în mai multe cauze de rezonanță și nu există încredere în capacitatea sa de a aplica obiectiv legea. Cererea de recuzare a judecătoarei Veronica Negru a fost respinsă.

Deși nu avea dreptul să discute cu judecătoarea recuzată în afara procesului, Anatol Pahopol a făcut-o, susține Andrei Năstase, iar președinta Curții Supreme de Justiție Tamara Chișcă-Doneva, conform unor investigații jurnalistice, face presiuni asupra judecătorilor pentru a respinge cererea Platformei DA privind cele 44 de secții de votare care vor fi deschise în Transnistria, conform deciziei CEC.

„Asta este justiția lui Plahotniuc care acum îl slujește pe Dodon. În spatele lui Dodon astăzi stau toți oamenii lui Plahotniuc din justiția moldovenească. Acești judecători nu vor ca această cauză să fie examinată obicetiv, prin prisma legii și nu prin cea a unor interese politice. Iar tot felul de „popândăi” și din cei cu trecut de interlopi care spun la televizor că Platforma DA „tergiversează procesele” să pună mâna pe carte. Justiția nu se face cu cuvalda și „mantirovka”, ci aplicând legea și Constituția, punând la colț judecătorii corupți care și-au bătut joc de țara noastră de-a lungul timpului”, a declarat liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Andrei Năstase a mai spus că Platforma DA va solicita Procuraturii Generale investigarea cazurilor de exercitare a presiunii asupra celor trei judecători care judecă cauza de către Chișcă-Doneva (care acum câțiva ani declara Transnistria drept „stat”) și va cere autorităților statului ce acești judecători să fie asigurați cu protecție de stat pe perioada examinării cauzei care ține de securitatea națională: nu putem deschide secții de votare într-un teritoriu necontrolat de autoritățile constituționale ale RM. Platforma DA va mai face o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a-l sancționa disciplinar pe judecătorul Anatolie Pahopol, inclusiv pentru incapacitatea acestuia de a duce la capăt un proces, în cadrul căruia nimeni nu a avut posibilitatea să pledeze pentru cauză până la capăt, fiind întrerupți de el mereu.

În context, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să se întrebe de ce singura care luptă pentru a nu fi deschise secții suplimentare în Transnistria este Platforma DA și de ce ceilalți actori politici au luat apă în gură pe acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: