image
Sursa foto: gov.md

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor va delega o echipă de experți la scrutinul de pe 11 iulie

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) va delega o echipă formată din 7 experți și 10 observatori pe termen lung, la alegerile de pe 11 iulie.

Șeful Misiunii, Zlatko Vujovic, și-a prezentat azi echipa în cadrul unei întrevederi cu premierul interimar,Aureliu Ciocoi.

Observatorii internaționali au relatat despre experiența avută în cadrul celor cinci procese electorale desfășurate în Republica Moldova în ultimii cinci ani, subliniind problemele tehnice înfruntate, gradul înalt de polarizare a mass-mediei și gestionarea activităților pre și post electorale.

Șeful Guvernului a salutat implicarea reprezentanților misiunii internaționale în monitorizarea alegerilor și a punctat necesitatea ca acest exercițiu democratic să se desfășoare în mod corect, incluziv, transparent și în absolută corespundere cu standardele europene.

Mandatul ENEMO este de a monitoriza alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și de a asigura integritate și transparență în cadrul acestui proces.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: