image
Sursa foto: Getty Images

Un veteran al trupelor speciale americane a recunoscut că l-a scos pe fostul șef Renault-Nissan din Japonia într-o cutie

Un veteran al trupelor speciale americane și fiul său au recunoscut că l-au ajutat pe fostul șef al grupului Renault-Nissan să fugă din Japonia în 2019, în timp ce aștepta să fie judecat.

Michael Taylor, în vârstă de 60 de ani, și fiul său Peter, în vârstă de 28 de ani, au fost extradați din SUA, ei fiind suspectați că l-au scos pe Ghosn din Japonia într-o cutie, cu un avion privat, în timp ce fostul executiv aștepta să fie judecat pentru fraudă și deturnare de fonduri.

Într-un tribunal din Tokyo, cei doi nu au contestat faptele expuse de procurorii japonezi în rechizitoriu. Bărbații riscă trei ani de închisoare.

Michael Taylor și fiul lui au răspuns „Nu" când au fost întrebați de judecător dacă există ceva în neregulă cu acuzațiile depuse luni de procuratura din Toyko, informează Reuters.

Procurorii japonezi i-au acuzat pe cei doi americani de orchestrarea evadării lui Carlos Ghosn, care a ajuns în Liban după ce a plecat de pe aeroportul Kansai din Japonia. Pentru serviciile lor, cei doi au primit 1,3 milioane de dolari.

Carlos Ghosn este acum un fugar internațional care trăiește în Liban, țară care nu are un tratat de extrădare cu Japonia.

Procurorii americani au spus că a fost „una dintre cele mai îndrăznețe și bine realizate evadări din istoria recentă".

După ce a ajuns în Liban, Carlos Ghosn a spus că era „ostatic" în Japonia și că avea de ales între a muri acolo sau a evada.

O instanță din Turcia l-a condamnat pe un executiv al companiei aeriene MNG, dar și pe doi piloți ai companiei, pentru rolul lor în fuga lui Ghosn din Japonia.

Carlos Ghosn a fost arestat sub acuzații de abateri financiare în noiembrie 2018, în Japonia, după ce ar fi declarat câștiguri mult mai mici timp de cinci ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: