Linkuri accesibilitate

Regretele tardive ale politicienilor moldoveni


Dezinfecție în scuarul Catedralei din Chișinău, înaintea sărbătorilor de Paște, aprilie 2020
Dezinfecție în scuarul Catedralei din Chișinău, înaintea sărbătorilor de Paște, aprilie 2020

Deunăzi, ION CHICU, liderul Partidului Dezvoltării şi Consolidării, a declarat iată ce: „Politicul a avut un amestec nedorit în gestiunea pandemiei. Dacă nu era mobilizarea exemplară a medicilor, nu supraviețuiam.

Regretele tardive ale politicienilor moldoveni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00

Imixtiunea politicienilor în gestionarea unor provocări majore cum a fost pandemia COVID-19 este dăunătoare. Au încercat să speculeze și cei de la guvernare, și cei din opoziție, iar acest lucru doar ne-a încurcat...”

Sincer să fiu, nu prea am înţeles despre ce amestec al politicului vorbeşte Ion Chicu. Era mai bine dacă deschidea parantezele şi ne oferea nişte exemple concrete ca să nu scotocim prin amintiri. În altă ordine de idei, chiar Ion Chicu a fost premier în cea mai mare parte a epocii pandemice şi întrebarea noastră firească e asta: Dar de ce, cu autoritatea pe care a avut-o, nu s-a opus acestei imixtiuni politice? Fiind premier, putea să le strice socotelile celor care amestecau politica şi gestionarea situaţiei de criză, nu? Iar dacă a făcut-o, se vede că a făcut-o prost de vreme ce are acum aceste regrete.

Şi dacă ar fi vorba numai de Ion Chicu… Dar aici, în toţi cei 30 de ani de independenţă, au existat conducători care, după plecarea din funcţii, ne spuneau că cineva le-a pus beţe-n roate, ne înşirau regrete de tot felul. Iar ideea principală ere mereu aceea că cineva i-a încurcat şi ne-a încurcat, că ei voiau să fie altfel… Şi-mi amintesc de celebra frază a fostului premier rus Cernomîrdin: Hoteli kak lucişe, a polucilosi kak vsegda! Exact asta vedem ani de zile în RM. Păi, stimabililor neputincioşi, poate e mai bine să lăsaţi politica-n pace, dacă cineva vă tot încurcă?

XS
SM
MD
LG