image
Sursa foto: Jurnal.md

Discursul rasist al lui Voronin despre soldații NATO și „copiii de culoare”, la Consiliul pentru prevenirea discriminării

Discursul rasist și xenofob al lui Vladimir Voronin, care a atenționat cetățenii Republicii Moldova că, dacă vor vota pentru forțele proeuropene, li se vor naște copii de culoare, a ajuns pe agenda Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Plângerea depusă de președintele formațiunii AUR, Vlad Bilețchi, va fi analizată de experții Consiliului la data de 10 iunie.

„Condamnăm ferm acest discurs instigator la ură promovat de Vladimir Voronin. Dumnealui trebuie să înțeleagă faptul că am scăpat demult de perioada sovietică, când astfel de sperietori erau admise. Sper foarte mult ca membrii Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării să ia atitudine, întrucât, în caz contrar, riscăm să dăm undă verde unui precedent periculos, în care discriminarea pe bază de gen, rasă sau etnie să fie o normalitate”, a declarat Vlad Bilețchi.

Amintim că, anterior, Vladimir Voronin, care este cap de listă în blocul electoral PCRM-PSRM, a utilizat un discurs rasist și xenofob în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta a declarat: „Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: