image
Sursa foto: Getty Images

Grace, asistenta-robot, creată în contextul pandemiei; Ea folosește inteligența artificială pentru a diagnostica un pacient

Echipa din Hong Kong care a creat celebrul robot umanoid Sophia a lansat un nou prototip, Grace, destinat pieței serviciilor de asistență medicală și conceput să interacționeze cu persoanele vârstnice și cu cele izolate în timpul pandemiei de COVID-19.

Îmbrăcată într-o uniformă albastră de asistentă medicală, Grace are trăsături asiatice, părul castaniu până la guler și este dotată cu o cameră termică amplasată în dreptul pieptului cu care ia temperatura și evaluează capacitatea de reacție a pacienților.

Ea utilizează inteligența artificială pentru a diagnostica un pacient și poate să comunice în limba engleză și în dialectele mandarin și cantonez din limba chineză, informează Agerpres.

„Pot să le fac vizite oamenilor și să le înveselesc ziua prin stimulare socială, dar pot să fac și terapie conversațională, prelevarea datelor privind indicatorii biologici și să asist furnizorii de servicii medicale", a declarat pentru Reuters Grace, în timp ce stătea alături de „sora” ei, Sophia, în laboratorul din Hong Kong al Hanson Robotics.

Costurile de producție a roboților, în prezent asemănător cu cel al mașinilor de lux, vor scădea odată ce compania va fabrica zeci sau sute de mii de unități, a declarat David Hanson, fondatorul companiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: