image
Sursa foto: Poză simbol, Ziua Poliției de Frontieră, anul 2020

Pistoale și daruri de preț pentru șefi din Poliția de Frontieră și MAI; Reacția generalului Corduneanu și premierului Ciocoi

Contrar dificultăților financiare cu care se confruntă statul, anul acesta Ziua Poliției de Frontieră va fi marcată cu mare fast și cadouri de preț. Mai mulți șefi din cadrul instituției, dar și secretarul general al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan, ar urma să primească pistoale cadou, iar din bugetul instituției vor fi cheltuite sume importante și pentru alte cadouri de preț. Informația ne-a fost furnizată de surse din interiorul instituțiilor de stat.

Printre cei pe cărora conducerea Poliției de Frontieră intenționează să le dea mâine pistoale „TT” se numără: Ianuș Erhan, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, Valeriu Lungu, șef al Direcției generale control al frontierei, Alexei Brăducean, șeful Direcției logistică a Poliției de Frontieră. Mai mult, șeful Poliției Frontieră, Petru Corduneanu, ar urma să-și ofere sie însuși o armă în dar – un pistol Walther.

Încă nu am reușit să aflăm din ce bani vor fi cumpărate armele, dar sursele citate ne-au mai comunicat că încă 132 de mii de lei din bugetul instituției au fost realocați pentru „cadouri de preț”. Modificarea bugetară ar fi fost făcută cu aprobarea Ministerului de Interne.

Conform informațiilor de care dispune Jurnal TV, la festivitatea Poliției de Frontieră au fost invitați și câțiva ambasadori, inclusiv cel al României și Turciei în Republica Moldova, pentru care au fost pregătite medalii.

Contactat pentru mai multe informații, șeful Poliției de Frontieră nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile: „Nu-nu-nu! Terminați cu lucrurile astea, vă rog! E evenimentul instituției. Nu, hai, vă rog. O zi bună, multă fericire și foarte multă sănătate și vă invit cu cea mai mare plăcere pe 11 și, între altele, pe toți jurnaliștii, vă invit să vă arăt ce înseamnă Poliția de Frontieră. Să trăiți!”, a reacționat general-maiorul Petru Corduneanu.

I-am solicitat o reacție în legătură cu aceasta și premierului interimar, Aureliu Ciocoi: „Până la urmă este chestiunea lor internă. Singurul element ține de aspectul moral. Nu cred că am ce comenta aici”, ne-a răspuns Aureliu Ciocoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: