image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Câte partide ar intra în Parlament, dacă duminică s-ar organiza alegeri // SONDAJ

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, trei concurenți electorali ar intra în viitorul Parlament. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj făcut public, astăzi, de Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice.

Pe primul loc s-a poziționat PAS cu 38,3 la sută din sufragii. Urmează Blocul Comuniștior și Socialiștilor - cu 24,6 la sută.

Pe locul trei s-a plasat Partidul Șor cu 3,9 la sută, Blocul Renato Usatâi - cu 3,8 la sută, Platforma DA-1,5 la sută, Partidul Democrația Acasă - 1,1 la sută. Ceilalți concurenți electorali au luat sub un procent.

Din rândul alegătorilor deciși, 50,5 la sută ar vota pentru PAS, 32,5 la sută - Blocul Comuniștior și Socialiștilor, 5,1 la sută - pentru Partidul Șor.

sondajsondaj

Sondajul a fost realizat prin telefon, în perioada 2-8 iunie, pe un eșantion de 1.154 de persoane și are o marjă de eroare de 2,9%.

Cercetarea a fost finanțată de către European Endowment for Democracy, în cadrul proiectului „Countering disinformation and promote election integrity”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: