image
Sursa foto: border.gov.md

Poliția de Frontieră infirmă faptul că de ziua profesională vor fi oferite arme de foc angajaților

După ce Jurnal TV a intrat în posesia unei informații precum că mai mulți șefi din cadrul instituției, dar și secretarul general al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan, ar urma să primească pistoale cadou de Ziua Poliției de Frontieră, instituția vine cu o reacție oficială prin care informează că de fapt, nu ar fi vorba despre pistoale, ci doar niște „ceasuri inscripționate cu simbolica IGPF”.

Poliția de Frontieră că, conform Ordinului ministrului Afacerilor Interne și Ordinului șefului interimar al Poliției de Frontieră mai mulți polițiști de frontieră, dar și veterani ai frontierei, vor primi distinții MAI și IGPF, inclusiv grade speciale înainte de termen, iar partenerii de dezvoltare ai IGPF vor fi decorați cu medalii de cooperare. La alți angajați ai Poliției de Frontieră vor fi înmânate mențiunile din partea Guvernului și Președinției, cât și felicitate efectivele celor mai de succes Sectoare ale Poliției de Frontieră.

Totodată, 20 de polițiști de frontieră vor primi ceasuri inscripționate cu simbolica IGPF. Poliția de Frontieră infirmă faptul că de ziua profesională vor fi oferite arme de foc angajaților.

„Precizăm că în conformitate cu Legea 288 din 16 decembrie 2016 privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne printre menționările angajaților se regăsește „cadoul de preț”. Pentru anul 2021, din bugetul Poliției de Frontieră a fost alocată suma de peste 130 mii lei pentru achiziționarea cadourilor de preț, care vor fi oferite angajaților în cadrul sărbătorilor naționale și profesionale. În context, regretăm că unele agenții de presă au prezentat informații fără a fi verificate și dezmințim faptul că de ziua profesională vor fi oferite arme de foc”, precizează instituția.

Noutăţile partenerilor

comentarii: