image
Sursa foto: Jurnal.md

Peste 70.000 de dolari este prețul vieții unui tânăr din Scoreni, diagnosticat cu o formă severă de cancer

La nici 25 de ani împliniți, viitorul i-a fost spulberat din cauza unei boli crâncene. Viața nu mai este cum a fost, iar fiecare zi este o luptă cu o formă severă de cancer. Este povestea tristă, dar adevărată a lui Andrian Miron din satul Scoreni, raionul Strășeni, care are nevoie urgent de o operație peste hotare, prețul căreia depășește 70 de mii de dolari. Este singura soluție ce i-ar putea salva viața, pentru a-și putea vedea fetița mare.

Boala a fost depistată în anul 2018, urmare a unui control profilactic efectuat la serviciu. Medicii au suspectat atunci că viața lui Andrian este în pericol.

Andrian Miron, locuitor al satului Scoreni, raionul Strășeni: „Sufăr de un tip de cancer Limfomul Hochins. Este un fel de cancer al sângelui.Această boală nu o poți depista așa simplu. Ea se simte doar când este stadia patru. Întâmplător, am trecut o comisie la lucru odată în an. Acolo mi s-a depistat că este un ganglion limfatic umflat. De acolo s-au început toate."

Primii care au aflat că Andrian suferă de o formă gravă de cancer au fost membrii familiei, care l-au protejat de această „sentință” medicală timp de aproape jumătate de an.

Natalia Miron, mama lui Andrian Miron: „Nu am vrut ca el să știe. Este foarte dureros pentru un părinte. Mai ales că ai numai un copil. Parcă mi s-a luat mersul. Nu aveam aer. Nu puteam mânca, nu puteam dormi."

Ana Miron, soția lui Andrian Miron: „Din start când a fost diagnosticat, a fost un șoc pentru mine, pentru părinți. Încerc să-l susțin, să-i fiu mereu alături.Orice copil are nevoie de ambii părinți. Pentru asta și lupt. Am nevoie de el și fiica Mirela are nevoie de el."

Au urmat mai multe proceduri complicate. Parcă era totul bine, dar, peste un an, boala a revenit.

Andrian Miron, locuitor al satului Scoreni, raionul Strășeni: „La Oncologic la noi am stat un an și ceva, unde am primit șapte cure de chimioterapie. Medicii mi-au spus că boala s-a stopat, totul este bine. Însă așa boală nu se stopează. Este nevoie de un transplant. Despre acest lucru mi s-a spus abia a doua oară, când boala a revenit."

Acum, singura posibilitate ca Andrian să rămână în viață este o operație urgentă, în caz contrar, cancerul îi poate afecta toate organele interne. Intervenția poate fi făcută la o clinică din Turcia, iar costul depășește 70 de mii de dolari. Deși tânărul duce o luptă pentru viață contra cronometru, familia a adunat abia puțin peste patru mii de euro.

Andrian Miron, locuitor al satului Scoreni, raionul Strășeni: „Cum este boala acum, este nevoie de 74 de mii de dolari, dacă este mai gravă, poate fi și mai mult."

La cei 25 de ani încă neîmpliniți, Andrian a reușit să devină tătic de fată, fiind și cea mai mare realizare a lui până acum.

Andrian Miron, locuitor al satului Scoreni, raionul Strășeni: „Familia mea, pentru fiică, ca să îi pot da ceva în viață. Dacă nu voi fi eu, nimeni nu va avea grijă de ea așa precum eu pot avea. Nu credeam că aș putea ajunge vreo dată în așa situație. Le mulțumesc oamenii care mă vor ajuta și nu doresc nimănui să ajungă în așa situație."

Cei care vor să îi dea o șansă la viață lui Andrian, pot lua legătura cu familia acestuia la numărul de telefon: 060-72-43-60 sau 068-16-68-31.

Noutăţile partenerilor

comentarii: