image
Sursa foto: jurnal.md

Prezența lui Platon la CEC - „provocare pusă la cale la întâlnirea secretă de la casa lui Botnari”; Reacția lui Platon

Prezența lui Veaceslav Platon la protestul de la Comisia Electorală Centrală este o provocare care a fost pusă la cale la întâlnirea secretă de la casa la Botnari, afirmă deputatul PAS Lilian Carp. De cealaltă parte, cotroversatul afacerist susține că a mers la protest „din curiozitate”.

„Acești oameni se întâlnesc nu doar ca să-și depene amintirile, sunt oameni cu interese economice foarte mari, cu păcate în spate. Ei caută cum să-și securizeze libertatea după alegerile din 11 iulie, pentru că aceste alegeri asta înseamnă: tragerea la răspundere a oamenilor lui Plahotniuc. Am spus că, după acea întâlnire secretă, trebuie să ne așteptăm la diferite provocări. Am văzut azi primele provocări, prin prezența lu Platon în mulțime, special pentru ca holdingul lui Dodon să aibă subiecte, că uite cine a venit la protest, deci organizatorii sunt cu Platon. Trebuie să ne așteptăm la diferite porcării pe care le-am văzut în ultimii zece ani”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

De cealaltă parte, Platon susține că a vrut să vadă care e dispoziția oamenilor.

„Am mers din curiozitate, ca și cea mai mare parte a oamenilor de acolo. E campanie electorală, oamenii se adună, am vrut să văd dispoziția oamenilor, mesajele lor, după ce se conduc, e totul simplu”, a declarat Platon în cadrul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii.

Mai mult, Platon neagă că a participat la întâlnirea secretă de la casa lui Botnari la care ar fi fost Nichiforciuc și Andronache.

„E un fake-news. Cu Vasile Botnari m-am întâlnit de două ori. Ultima dată l-am văzut lângă Judecătoria Buiucani. Din câte îmi amintesc, era la Moldovavagaz. M-am apropiat și m-am salutat. Nici măcar nu știu unde trăiește. Sunt un om educat, spre deosebire de alți politicieni mă salut”, a spus Platon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: