/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ „Pledează nevinovată”. Declarațiile avocatului Svetlanei Cebotari, reținută în cadrul perchezițiilor de la Centrul de Transfuzie

missing
07 iunie 2021, ora 22:47

Percheziții soldate cu rețineri, la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Șefa centrului, Svetlana Cebotari, juristul instituției și un vicedirector de la Agenția Proprietăți Publice sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu. Procurorii îi acuză de trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui. De partea cealalată, avocatul Svetlanei Cebotari susține că probele prezentate de procurori nu au substanță. Și clienta sa respinge acuzațiile care i se aduc.

Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii SPIA, au descins, în această dimineață, la Centrul Național de Transfuzie a Sangelui. Perchezițile au durat câteva ore, iar oamenii legii au ridicat diferite probe, inclusiv calculatoare, le-au sigilat și le-au luat cu ei.

În urma perchezițiilor, a fost reținută șefa Centrului, Svetlana Cebotari, juristul instituției și un vicedirector de la Agenția Proprietăți Publice. Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală în privința unui agent economic, pentru tentativă de escrocherie. Agentul ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma să fie procurat din fonduri externe, însă, în realitate, utilajul respectiv nu a fost importat, ci a fost preluat de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

De partea cealaltă, avocatul Svetlanei Cebotari susține că clienta sa respinge acuzațiile și se declară nevinovată.

„- Nevinovată pledează. Numai abuz în serviciu și mai mult nimic. – Că ar fi favorizat un agent economic? – Nu este concretizat nimic, este o învinuire vagă. A fost prezentată o vagă ordonanță de recunoaștere în calitate de bănuit și un proces verbal de percheziții și mai mult nimic.”

Svetlana Cebotari a exercitat funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Filip, până în anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram