image
Sursa foto: urgenta.md

Încă o Secție de terapie intensivă a fost deschisă la Institutul de Medicină Urgentă

La Institutul de Medicină Urgentă a fost deschisă joi, 3 iunie încă o secție, cu 6 paturi de terapie intensivă, pentru pacienții aflați în stare gravă, care necesită tratament chirurgical, neurochirurgical sau care au suferit diverse politraumatisme.

„Noile condiții provocate de pandemia de COVID-19 au schimbat profilul pacienților și au solicitat decizii nestandarde pentru prestarea serviciilor conform necesităților acestora. Astfel, am deschis încă o Secție cu 6 paturi de terapie intensivă, datorită donației valoroase de echipamente medicale performante pentru Secția Terapie Intensivă a familiei Cornelia și Mihai Anghel, patronii Companiei române ”Cerealcom Dolj” și a celor 46 de ventilatoare procurate cu suportul Băncii Mondiale”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu.

Paturile de terapie intensivă se află în incinta Departamentului Chirurgie Toracală. Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul IMU, Serghei Cobîlețchi susține că înainte de pandemie erau 52 de paturi, iar odată cu venirea pacienților extrem de gravi afectați de COVID-19, majoritatea au fost reprofilate pentru ei.

„Pandemia a afectat puternic sistemul medical, iar noi am căutat cele mai bune soluții pentru a salva viața pacienților. În cadrul instituției au fost internați pacienți cu forme grave de COVID-19, astfel, o parte a Secției Terapie Intensivă a fost transformată în Reanimare COVID. Noi am rămas doar cu 18 paturi disponibile, de aceea a fost o necesitate stringetă”, a menționat Serghei Cobîlețchi, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul IMU.

paturi de terapie intensivăpaturi de terapie intensivă
paturi de terapie intensivăpaturi de terapie intensivă
IMUIMU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: