image
Sursa foto: twitter.com/BogdanAurescu

Ministrul român de Externe: Planul de 600 de mil. de euro al Comisiei Europene - o dovadă a solidarității UE cu cetățenii RM

Planul de redresare economică pentru Republica Moldova reprezintă o dovadă solidă a solidarității Uniunii Europene cu cetățenii RM, consideră ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

„Salut anunțul Comisiei Europene privind Planul de redresare economică pentru Republica Moldova. Acesta este un gest de susținere față de reformele din R. Moldova, un pas important pentru redresarea socio-economică pe termen lung și o dovadă solidă a solidarității UE cu cetățenii Republicii Moldova”, a menționat Bogdan Aurescu pe Twitter.

Comisia Europeană a aprobat ieri, 2 iunie, un plan de recuperare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro, pentru următorii trei ani.

Banii vor fi oferiți sub formă de granturi, asistență macro-financiară și investiții.

Planul se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. În același timp, fondurile anunțate - cele până la 600 de milioane de euro - vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova, a precizat președintele Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: