image
Sursa foto: gov.md

Un bărbat care transporta produse de uz fitosanitar, cercetat de poliție; Produsele nu aveau actele necesare

Un bărbat care transporta produse de uz fitosanitar, în lipsa actelor de provenineță, este cercetat de către poliția de frontieră. Potrivit oamenilor legii, bunurile transportate ar fi valorificate în sumă de o sută de mii de lei.

În seara zilei de ieri, polițiștii au oprit pe trauseul Cotiujeni-Briceni un automobil de model Mercedes D 609 la volanul căruia era un bărbat de 55 de ani. După verificarea actelor, conducătorului auto i-a fost solicitat să deschidă ușile din spate ale mașinii.

În timpul controlului s-au depistat produse de uz fitosanitar în asortiment, pentru care șoferul nu deținea niciun act de însoțire sau proveniență. Ca urmare, peste 40 de litri și șase kilograme de soluții destinate tratării culturilor agricole au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a subdiviziunii instituției de frontieră. Conform inscripțiilor indicate, acestea sunt de origine ucraineană și spaniolă însă fără detaliile privind importatorul național.

În continuare polițiștii de frontieră întreprind acțiuni de investigații pentru a stabili toate circumstanțele referitoare la incident. În urma rezultatelor și testelor de laborator se va face încadrarea juridică a faptei.

gov.mdgov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: