/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ O gravidă, care a ajuns la spital cu plămânii distruși în totalitate, a reușit să fie salvată

missing
03 iunie 2021, ora 21:08

O gravidă, care a ajuns la spital cu plămânii distruși în totalitate, a reușit să fie salvată din infern. Meritul aparține unei echipe medicale de la Spitalul Clinic Republican, care, pe lângă faptul că a readus-o la viață pe femeie, a salvat și viața nou-născutului. Bebelușul a venit pe lume prematur, la doar 29 de săptămâni, iar acum câteva zile cei doi s-au văzut pentru prima dată. Cazul a fost făcut public de instituția medicală, care a pus la dispoziție imaginile și interviurile cu pacienta, dar și șeful clinicii Terapie Intensivă, acolo unde s-a dat cea mai importantă luptă.

Pentru ca finalul acestei istorii să fie unul de succes, medicii de la Spitalul Clinic Republican au depus un efort enorm. S-a început totul cu faptul că tânăra, în timp ce era însărcinată în 29 de săptămâni, a început să dezvolte, acasă fiind, febră înaltă. Panica a apărut atunci când termometrul trecuse de 39 de grade Celsius, iar ea nu mai putea respira. Primii în lupta pentru a-i salva viața au fost medicii din raion, care au început să telefoneze la instituțiile medicale din Chișinău, înțelegând să situația devine tot mai gravă.

Când a fost internată la spitalul clinic republican, plămânii pacientei erau afectați în totalitate, 100%. O arată și radiografia făcută la internare.

După o muncă dificilă, echipa medicală a reușit să salveze pacienta, dar și nou-născutul, adus pe lume prematur, prin operația de cezariană. Copilul se află acum la Institutul Mamei și Copilului. Iar recent, chiar de Ziua Internațională a Copiilor, femeia a reușit să-l vadă pentru prima dată. Scoasă din ghearele morții, tânăra retrăiește și acum momentul în care a ajuns la spital.

În perioada pandemiei de Covid-19, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au ajuns în jur de 40 de femei însărcinate și lăuze, în stare gravă și extrem de gravă. Majoritatea au fost conectate la aparatele de respirație artificială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram