image
Sursa foto: jobilist.md

Dosarul magistratului de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu 11.000 de dolari mită, trimis în judecată

Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, reținut acum două luni în flagrant cu 11.000 de dolari mită, împreună cu cel care i-a oferit banii, vor compărea pe banca acuzaților.

Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată dosarul de învinuire a celor doi pentru două episoade de trafic de influență. Cele două dosare în privința judecătorului au fost inițiate prin ordonanța procurorului general, ulterior ambele fiind conexate într-o procedură unică.

Reamintim că, magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie curent, în baza unor informații, potrivit cărora, ar fi pretins 15.000 de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11.000 de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Într-un alt episod, potrivit rechizitoriului, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat. Fiind audiați de procurori, omul de afaceri și-a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistratul nu şi-a recunoscut vina, refuzând de a face declarații. În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: