image
Sursa foto: AFP

Franța va trimite „o nouă” Statuie a Libertății în Statele Unite pentru a consolida legăturile dintre cele două țări

La 7 iunie, Franța va trimite o nouă Statuie a Libertății în Statele Unite pentru a consolida legăturile dintre cele două țări. Sculptura ar urma să ajungă la New York pe 4 iulie, cu ocazia sărbătorii naționale americane, iar mai apoi va fi instalată la Washington, scrie publicația franceză Le Journal du Dimanche. De asemenea, statuia va fi transportată cu o navă, pentru aceasta fiind proiectat un sarcofag personalizat, protejat de un plexiglas transparent.

La Washington, aceasta va fi expusă în grădinile reședinței ambasadorului francez. Perioada împrumutului acordat va fi de zece ani, astfel statuia va rămâne acolo timp de zece ani.

Scopul acestui gest este de a aduce un omagiu celor care, de ambele părți ale Atlanticului, au făcut posibilă construirea Statuii Libertății și au luptat pentru ceea ce simbolizează aceasta în întreaga lume.

Le Journal du Dimanche informează că, atunci când ideea a fost concepută, în iulie 2019, a avut scopul de a arăta Statelor Unite că „Franța a rămas fidelă spiritului de prietenie” dintre cele două țări.

Proiectul a fost amânat din cauza pandemiei COVID-19, însă a fost reluat la începutul lui 2021.

Statuia Libertății a fost proiectată de sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi și are o înălțime de 93 de metri, iar cadrul său metalic a fost construit de Gustave Eiffel. Statuia a fost inaugurată la 28 octombrie 1886.

Noutăţile partenerilor

comentarii: